Principalele procese acoperite

Automatizaţi şi simplificaţi sincronizarea tuturor informaţiilor relevante despre produsele oferite

Sistemul permite retailerilor să-şi sincronizeze informaţiile cu cataloagele producătorilor, astfel încât discontinuităţile de produse sau actualizarea informaţiilor din produsele existente să se facă automat, cu minim de efort manual. Retailerii pot face subscrieri la actualizări sau pot consulta noile produse oferite de producători pentru a decide strategii optime de introducere în vânzare. Regulile flexibile de validare permit eliminarea erorilor în timpul sincronizării cataloagelor şi reducerea costurilor operaţionale prin eliminarea informaţiilor duplicat sau a activităţii de verificare manuală, generatoare de erori umane.

Sistemul permite actualizări extrem de rapide în volum la nivel de articol, vendor, clienţi, locaţii. Toate datele sunt stocate în ierarhii pentru identificări rapide, grupate pe canale de vânzare şi locaţii.

Soluţii recomandate: SAP ERP

Simplificaţi dezvoltarea, creşteţi calitatea şi reduceţi costurile de producţie

Ajută echipele de R&D să gestioneze mai eficient procese complexe de proiectare şi dezvoltare de produse. Aliniază procesele din echipe diferite (interne, externe, subcontractori) pentru a optimiza eficienţa producţiei şi costurile de dezvoltare. Permite captarea de idei din exterior, analize de fezabilitate şi introducerea acestor idei în procesul R&D intern. Reduce perioada de pregătire a lansării pe piaţă şi asigură calitatea superioară a produselor.

Soluţii recomandate: SAP ERP

Îmbunătăţiţi aprovizionarea prin utilizarea de platforme colaborative, care oferă vizibilitate superioară în urmărirea derulării contractelor de producţie

Deciziile proactive pentru eliminarea gâtuirilor în producţie şi optimizarea stocurilor necesită vizibilitate în urmărirea derulării contractelor de producţie. Lipsa informaţiilor la timp poate genera erori în livrările subcontractorilor, care se reflectă în lipsa produselor pe stoc şi în scăderea satisfacţiei clienţilor. Sistemul oferă acces rapid, securizat, la toate informaţiile relevante pentru urmărirea eficientă a clauzelor contractuale, SLA-urilor şi în istoricul fiecărui furnizor.

Soluţii recomandate: SAP ERP, SAP Managementul Producţiei

Realizaţi planuri strategice şi estimări de vânzări împreună cu furnizorii

Planificaţi corect stocurile în depozite şi în magazine prin instrumente de panificare strategică şi estimare de vânzări. Aceste instrumente reduc la minim stocurile de marfă asigurând disponibilitatea permanentă la raft. Oferă prognoze tactice furnizorilor la nivel de total vânzări articole sau la nivel de total vânzări per magazin, per produs, per unitate de timp  etc. Instrumentele oferă şi posibilităţi de analiză a acurateţii estimărilor, astfel încât să puteţi optimiza comenzile către lanţul de aprovizionare, nivelul de producţie şi negocierile cu furnizorii.

Soluţii asociate: SAP ERP, SAP Managementul Proiectelor

Îmbunătăţiţi eficienţa campaniilor de promovare prin planuri de marketing colaborative

Eficienţa campaniilor de marketing se bazează pe relaţiile cu furnizorii şi pe controlul atent al costurilor. Furnizorii oferă retailerilor stimulente pentru atragerea şi loializarea clienţilor pe anumite sortimente de produse sau în anumite perioade de timp. Retailerii pot simula modificări în comportamentul de achiziţie, pot agrea noi termeni contractuali sau pot iniţia noi cereri pe fluxurile de lucru predefinite. SAP permite retailerilor o colaborare strânsă şi eficientă cu furnizorii în planificarea şi execuţia campaniilor de promovare. Sistemul automatizează fluxurile de lucru între echipele interne de promovare şi comunicare şi agenţiile externe, oferind o colaborare eficientă a tuturor factorilor implicaţi. Astfel, planurile de marketing, execuţia campaniilor şi bugetele asociate vor fi analizate şi evaluate împreună, ajustându-se permanent mesajele optime care au impact în creşterea veniturilor şi maximizarea profitului.

Soluţii asociate: SAP ERP, SAP Promotion Management for Retail

Optimizaţi procesarea comenzilor şi viteza de facturare prin instrumente colaborative

Automatizaţi procesarea comenzilor şi simplificaţi plăţile către furnizori într-un mod rapid şi eficient. Eliminaţi hârtiile şi reduceţi la minim activităţile manuale, consumatoare de timp şi generatoare de erori umane.

Soluţii asociate: SAP ERP, SAP Promotion Management for Retail

Referinţe