Principalele procese acoperite

Prin integrarea proceselor de vânzare, stocuri și operațiuni se obține posibilitatea de a se lua decizii într-un mod colaborativ pentru a optimiza raportul dintre disponibilitate al produselor și un proces de achiziție profitabil. Astfel, stocurile și capitalul rulant pot fi reduse, condițiile pot fi optimizate, rezultând o creștere a profitabilității și satisfacției clienților.

Optimizați procesul de evaluare al produselor cu ajutorul sistemelor SAP. Obțineți un consens între stadiul proiectelor din pipeline, adresați rapid problemele care le afectează stadiul, și dezvoltați planuri de acțiune pentru a revitaliza proiectele. Evaluați și reprioritizați proiectele pe baza metricilor de performanță.

Cu ajutorul sistemului SAP, responsabilii cu planificarea pot culege rapid informații cu privire la cereri din sisteme SAP sau non-SAP, să analizeze aceste informații și să genereze un plan unic care să îndeplinească obiectivele de volum și financiare. Obținerea unui imagini unitare poate fi dificilă întrucât departamentele vizualizează și interpretează informația diferit. Cu ajutorul SAP, fiecărui utilizator îi este facilitată accesarea și introducerea datelor relevante pentru departamentul în care activează. Astfel, rezultatele agregate sunt corecte, și se pot realiza planificări precise pornind de la cererea reală, rezultând astfel reduceri de stocuri, se optimizează utilizarea depozitelor și se ating obiectivele financiare.

Sistemul SAP oferă plannerilor vizibilitate completă asupra informațiilor despre stocuri pentru a putea modifica planurile cu scopul de a evita lipsa de capacitate în producție sau lipsa de materie prima. Datele din SAP sau soluțiile non-SAP sunt colectate și normatizate automat pentru a realiza simulări și analize complexe pentru optimizarea nivelului de stocuri. Ca rezultat, companiile pot reduce costurile menținând un nivel optim de stoc, identificând în același timp noi oportunități de economii. De asemenea, se eficientizează ciclurile de planificare pentru utilizarea resurselor.

 

Cu software-ul SAP, decidenții pot menține un echilibru între cerere și stocuri rulând simulări rapide și comparând scenariile în timp real, chiar și atunci când există schimbări în condițiile de business. Intrucât soluția rulează pe platforma SAP HANA, aceștia pot colecta și analiza cantități masive de informații despre cerere, stocuri și informații financiare în mod instantaneu la orice nivel de granularitate. Ca rezultat, decidenții poți descoperi noi oportunități pentru a reduce costurile cu lanțul logistic, să se pregătească în avans pentru potențiale schimbări în cerere sau stocuri, să optimizeze profitabilitatea, și să evite lipsa de capacități de producție sau materii prime.

Software-ul SAP oferă decidenților o imagine complet sincronizată între cerere și planurile de aprovizionare utilizând un model unificat al cererii, lanțului de aprovizionare și datelor financiare. Ca rezultat, ei pot determina cu acuratețe dacă planurile sunt aliniate la obiectivele financiare. Decidenții pot analiza în detaliu planificările, să ruleze rapid simulări cu privire la cerere, stocuri, și să efectueze analize what-if pe baza informațiilor financiare pentru a evalua impactul deciziilor. Evaluările manageriale se desfășoară mai rapid și sunt mai aprofundate, permițându-le utilizatorilor să se concentreze pe activități care să genereze creșterea cifrei de afaceri și să îmbunătățească cota de piață, să optimizeze produsele și să crească profitabilitatea pe client, să reducă costurile cu stocurile, și să depășească limitările de capacitate.

Cu ajutorul sistemului integrat SAP, companiile pot să identifice nivelul de servicii care reflectă profitabilitatea unui articol, locația și clientul, pentru a putea prioritiza investiția în cele mai profitabile SKU și clienți. Sistemul reduce simultan costurile cu stocurile și maximizează încasările. Realizează acest lucru prin modelarea tuturor factorilor ce fac referire la necesarul de stoc luând în considerare și comenzile neonorate, pentru a determina stocul optim necesar pentru a răspunde cerințelor din piață. Ca rezultat, companiile pot să atingă obiectivele de vânzări prin creșterea numărului de tranzacții și reducând stocurile.

Funcționalitățile de optimizare a stocurilor ajută companiile să se asigure că produsele potrivite sunt disponibile în locația corectă la momentul oportun. Sistemul oferă suport pentru lanțuri logistice multi-eșalon care au volume mari și un nivel de complexitate ridicat; optimizează mixul de stocuri între produsele finite și materia primă, luând în considerare locația; permițând companiei să analizeze un număr mare de factori ce pot influența rezultatele, cum ar fi loturile disponibile și schimbările de preț.

Profitând de instrumentele de analiză predictivă și algoritmi rafinați, soluția SAP este capabilă să ofere vizibilitate asupra întregului lanț logistic. Ajută de asemenea în determinarea nivelurilor optime de inventar pentru a balansa capitalul rulant și flexibilitatea solicitată de către clienți.

Referinţe