Principalele funcționalități

Sistemul SAP oferă instrumentele necesare pentru a gestiona cerințele ce fac referire la procesul de transport, integrând procesarea comenzilor de transport cu procesul comandă-încasare și comandă-plată, oferind vizibilitate asupra tuturor cerințelor relevante pentru a realiza planificarea. Companiile pot gestiona solicitările recepționate fie manual sau electronic, indiferent de natura sistemului sursă. Utilizând o interfață configurabilă bazată pe roluri de acces, decidenții pot recepționa și crea comenzi de transport pe baza comenzilor ce trebuie livrate sau recepționate. Sistemul gestionează și modifică comenzile de transport pe baza unor reguli de business. Centralizarea necesităților de transport reduce redundanța activităților, permițând companiilor să se concentreze pe activitățile generatoare de încasări.

Cu sistemul SAP, companiile pot planifica, consolida și optimiza cursele, luând în considerare limitările și condițiile impuse, costurile și penalizările. Utilizând o interfață interactivă și configurabilă pentru utilizator, logisticienii și responsabilii cu planificarea pot planifica cursele interne sau internaționale, indiferent de modul de transport dorit, dintr-un singur sistem. Ei pot planifica atât livrările de intrare cât și de ieșire, incluzând și o planificare vizuală optimizată a încărcărilor și descărcărilor. Optimizarea planificării ajută companiile să reducă cheltuielile generate de curse, menținând în același timp calitatea serviciilor solicitate de clienți.

Sistemul SAP permite companiilor să transmită o solicitare de participare la licitație pentru o cursă către mai mulți transportatori, folosind procese automatizate. Soluția oferă suport automat atât pentru solicitarea de cotații către mai mulți furnizori, cât și licitații directe. Cerințele pentru transportatori se pot baza pe template-uri optimizate, și pot fi evaluate automat prin intermediul unor tehnici de scoring. Acest proces este facilitat de tehnici de comunicare flexibile, cu suport atât pentru web cât și pentru mobile, email etc. Prin automatizarea procesului de organizare licitații, companiile reduc costurile operaționale și îmbunătățesc performanța.

Sistemul SAP permite companiilor să colaboreze cu transportatorii atunci când efectuează rezervări de capacitate pentru transportul maritim sau aerian pentru livrări interne sau internaționale. Utilizând un proces predefinit, colaborativ, managerii logistici și de transport pot să rezerve capacitate, având opțiunea să facă acest lucru în avans. Fluxurile automate și flexibile permit confirmarea rezervărilor și transmiterea instrucțiunilor de livrare ce poti fi ajustate dinamic. Prin colaborarea cu transportatorii, companiile pot să își coordoneze mai bine procesele de transport, îmbunătățind satisfacția clienților și reducând costurile.

Operațiunile de transport sunt critice pentru a pune în aplicare planificarea. Cheia acestor activități constă în gestionarea comunicării cu transporatatorii, transmiterea și urmărirea comenzilor, întreținerea documentelor și raportarea.

Integrarea eficientă cu depozitele și punctele vamale rezultă la un lanț logistic care răspunde prompt la solicitările business.

Referinţe