Managementul facturilor


Optimizați procesul de plată al facturilor și reduceți costurile prin automatizarea procesului de gestionare al excepțiilor, validărilor și rutării de facturi.

Obțineți control sporit asupra proceselor de gestionare a facturilor utilizând soluțiile SAP pentru a optimiza cash-flow-ul, crește vizibilitatea asupra plăților, pentru a reduce costurile, minimiza frauda și pentru a îmbunătăți relațiile cu furnizorii. Integrați documente electronice în procesul de plată facturi pentru a crește viteza și acuratețea procesării facturilor și pentru a vă asigura că plățile au loc la termenele stabilite.

Principalele funcționalități

Viteza cu care tehnologia este adoptată ne face să fim mai conectați, atât în viața personală cât și profesională. În acest moment ne este mai facil ca niciodată să partajăm, cumpărăm, sau să luăm decizii informate. Soluțiile de colaborare în rețea de la SAP oferă suport pentru procesul colaborativ de realizare a referatelor de necesitate și a comenzilor de aprovizionare.

Fluidizați fluxul de plați cu ajutorul recepției de facturi electronice și procedurilor automatizate de verificare. Adresați excepțiile de facturare în mod automat, în timp ce recepționați facturi semnate digital, care îndeplinesc standardele agreate. Utilizați o singură rețea prin care furnizorii să transmită atât facturile prin intermediul interfețelor digitale, cât și un portal pentru lansarea comenzilor de aprovizionare. Verificați facturile automat, pentru a fi incluse mai rapid în fluxul de aprobare pentru plată, crescând astfel productivitatea procesului de contabilitate.

Gestionați excepțiile, coordonați aprobările și produceți documentele necesare unui audit cu ajutorul fluxurilor de aprobare, de la recepția facturii și până la plata acesteia.

Utilizatorii au posibilitatea să dezvolte fără a avea cunoștințe tehnice, fluxuri cu ajutorul cărora să gestioneze excepțiile și să modifice funcționalitățile de gestiune a aprobărilor pentru plata facturilor. Soluția facilitează împerecherea comenzilor de aprovizionare cu recepția bunurilor, permițând includerea la plată a facturilor. De asemenea, oferă mecanismele necesare pentru aprobări la nivel de linie și configurarea unor fluxuri complexe cum ar fi gestionarea facturilor ce adresează mai multe conturi, respectiv diferite linii de comandă ce necesită aprobări de la mai multe grupuri de utilizatori.

Soluțiile SAP permit departamentului de plăți să înregistreze și să gestioneze toate informațiile cu privire la plați pentru a fi integrate cu restul informațiilor din procesul de aprovizionare. Postările sunt înregistrate automat și în Cartea Mare. Sunt suportate toate metodele de plată standard. Gestionarea numerarului este actualizată cu informații rezultate din procesul de plăți pentru a facilita o planificare a lichidităților.

Mențineți un flux stabil de lichidități generând în același timp încasări, chiar și într-o economie volatilă, cu ajutorul mecanismelor de discount variabil de la SAP. Simplificați procesul de acordare al discounturilor prin colaborarea la mai multe nivele de business – oferind furnizorilor și clienților vizibilitatea necesară cu privire la statusul facturilor, termenelor de plată și oportunităților de discount.

Îmbunătățiți eficiența procesului de plată facturi cu ajutorul unui sistem centralizat și securizat de stocare al documentelor.

Stocați, arhivați și accesați facturile și alte documente importante cu ajutorul sistemelor de recepție și arhivare de la SAP. Îmbunătățiți procesul oferind utilizatorilor instrumente rapide, intuitive, customizabile, cu o interfață bazată pe dosare. Promovați colaborarea inter-departamentală prin partajarea de documente. Creșteți nivelul de securitate și reduceți riscul prin arhivarea documentelor pe platforma ce nu permite alterarea lor.

Referinţe