Ultimele noutati aparute

Învață din organizarea eficientă a multinaționalelor

15.05.2015

Companiile româneşti trebuie să privească către modelul companiilor globale şi să înveţe de la acestea cum se planifică eficient afacerea pentru a se putea dezvolta şi menţine într-un mediu financiar atât de instabil.

Potrivit unui studiu realizat de Fair Value, in ultimii 3 ani mai puțin de 20% din companiile românești reușesc să-și atingă țintele financiare planificate anual. Cauza acestor nereușite este lipsa unei planificări eficiente a afacerii.

Așadar planificarea eficientă anuală şi multianuală a afacerii, având ca baza Bugetul de Venituri şi Cheltuieli consolidat la nivel de firmă face parte din formula de baza a companiilor multinaționale pentru obţinerea rezultatelor pozitive.

Companiile multinaționale privesc diferit acest proces de planificare și bugetare din toate punctele de vedere. Dacă în cazul companiilor românești majoritatea timpului petrecut de către manageri este pentru execuție, în cazul multinaționalelor profitabile timpul petrecut de management în companie este alocat activităților de analiză și replanificare.

Analizând cu atenție situația companiilor românești observăm în cadrul acestora niște reale desfășurări de forțe canalizate doar spre a colecta, verifica, valida și consolida datele, activități care depășesc cu mult 70% din întregul timp alocat planificării și execuției bugetare. Din tot acest timp rămâne foarte puțin pentru ca managerii să se poată concentra pe analizele bugetare care să ducă la decizii de management ce se impun pentru atingerea țintelor financiare anuale.

Cu ce se diferențiază companiile multinaționale?

In primul rând acestea beneficiază de instrumente software care fac automat colectarea și consolidarea informațiilor oferind astfel managerilor mai mult timp pentru a-și petrece făcând analize și replanificări. Cu ajutorul acestor instrumente informatice aceste companii iși colectează automat datele necesare realizării bugetului de venituri și cheltuieli și le consolideză în mod automat. În fapt efortul de administrare a întregului proces de bugetare este unul redus datorită know-how-ului la nivelul celor mai bune practici din lume.

Totodata, în timp real și automat, sistemele informatice utilizate de aceștia furnizează o situație planificat/executat care le permite să ia măsuri din primul moment în care apar deviații de la obiectivele stabilite.

Aplicatiile de tipul „what if”, specifice acestor instrumente, le facilitează managerilor realizarea de simulări în timp real pe datele companiei, simulări ce ușurează foarte mult procesul de decizie și conduc la rezoluții corecte în majoritatea situațiilor.

Aceste pachete informatice utilizate de către multinaţionale sunt disponibile şi în România la valori accesibile companiilor româneşti și conţin mare parte din expertiza acestor multinaţionale ca și practici de planificare şi execuţie bugetară. Ele sunt furnizate de leaderii mondiali în sisteme informatice pentru gestiunea afacerii precum SAP.

FAIR VALUE SAP GOLD PARTNER a ajutat companii româneşti să facă un salt deosebit în planificarea şi execuţia bugetară cu rezultate financiare foarte bune.

Alte articole recente

Airbus Helicopters Industries folosește SAP Financial, implementat de Fair Value

13.12.2016

Fair Value a finalizat cu succes în luna octombrie 2016, implementarea modulului SAP Financial inclusiv a pachetelui de localizare pentru România pentru Airbus Helicopters Industries, divizia responsabilă de asamblarea elicopterelor …

Citeste tot articolul

Fair Value – a treia oară consecutiv atestat PCOE

06.06.2016

Astăzi, 03 iunie 2016, Fair Value Com a primit pentru a treia oară consecutiv certificarea de SAP – Partner Center of Expertise, certificare care atestă calitatea serviciilor de suport oferite …

Citeste tot articolul
vrancart

Vrancart folosește SAP BI pentru a-și monitoriza indicatorii de performanță

14.10.2015

Creșterea competitivității companiilor cu capital românesc se poate realiza prin creșterea calității  procesului de management al acestora. Sistemele informatice de analiză și management de ultimă generație, disponibile la nivel mondial, …

Citeste tot articolul